cat costa un fotograf de nunta 7

Acte necesare căsătorie 2024 + Link de descărcare documente

|

Cel mai important pas în căsnicia voastră: Starea Civila 

Pe cât de frumos este acest eveniment, pe atât de multă atenție și energie vă va solicita. Pentru a va fi mai ușor, lista de mai jos vă va ghida prin toți pașii necesari: profita de tehnologie, si să descărcați formularul necesar declarației de căsătorie online, de pe site-ul Primăriei sau să îl completați direct la Starea Civilă. Aici este important să menționați numele de familie pe care îl veți purta după căsătorie. 

Acte necesare căsătorie în 2024-2025

– Declarație tip – încheiere căsătorie; 
– Cerere tip – dispensă căsătorie; 
– Cerere tip – oficiere în afara sediul;

Alte acte necesare Cununiei Stării Civile sunt:

  • Certificate de naștere ( in original + copii xerox).
  • Cărțile de identitate ( in original + copii xerox). Pentru cetățenii străini este necesar pașaportul in original valabil la data depunerii actelor.
  • Dovada desfacerii căsătoriei anterioare. Cei care au mai fost căsătoriți trebuie sa depună la Primărie sentința de divorț definitiva și irevocabila (original + copie xerox), certificat de divorț (original + copie xerox), certificat de căsătorie cu mențiune de divorț sau deces (original + copie xerox).
  • 4 timbre fiscale.
  • Chitanța prin care se demonstreze ca s-au plătit toate taxele de căsătorie.
  • Programarea oficierii căsătoriei. Ziua in care doriți oficierea căsătoriei se programează în funcție de data la care ați depus dosarul cu actele necesare.

Bine de știut este faptul ca documentele se depun cu 10-14 zile înainte de cununie. 

Tips: Daca vă doriți o nuntă modernă însă doriți să integrați și câteva tradiții, iată o idee bună; La încheierea căsătoriei, împărțiți invitaților boabe de orez pe care să le arunce deasupra voastră în semn de belșug în căsnicie.


Dacă până acum nu v-ați decis pentru o locație de nuntă, iată câteva recomandări din partea mea. Locații unde am fotografiat în trecut evenimente și îmi face plăcere să ma reîntorc de fiecare dată.

hotel privo wedding photographer transilvania 12
Acte necesare căsătorie 2024 + Link de descărcare documente 9

“Salut! Numele meu este Majos Daniel, iar fotografia este pasiunea și job-ul care m-a adus în mijlocul celor mai importante evenimente din viața mirilor. Pentru că momentele unice sunt imortalizate prin imagini, îmi face o deosebită plăcere să iau parte la aceste evenimente, deplasându-mă atât în țară cât și în străinătate, pentru a vă fi alături. Vă aștept așadar, să împărtășim povestiri și experiențe pentru a contura împreună imaginea celei mai frumoase zi din viața voastră.”