motel gilau fotograf nunta cluj napoca – nunta in aer liber

Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil!

| |

Cum ar fi să spuneți “DA”-ul mult așteptat, cu vântul care vă adie prin păr, în mirosul îmbătător al verii ?

Să schimbați tiparele în care se încadrează tradiționalul eveniment la restaurant, și să pășiți către cea mai frumoasă zi din viața voastră, pe iarba moale dintr-o grădină cochetă sau de pe malul unui lac.

“În aer liber”, veți descoperi că nunta va avea o atmosferă aparte, va fi mai relaxantă și unică, cu o energie aparte care se va resimți și în starea de bine invitaților.

Lăsați-vă imaginația să vă ghideze prin călătoria organizării nunții voastre, puneți-vă amprenta personală în micile detalii, toate acestea pe fundalul autentic și surprinzător al naturii.

Alegerea locației perfecte pentru nunta în aer liber

Fotografii nunta marea neagra
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 20

Alegerea locației va fi probabil printre primele decizii pe care le veți lua, după ce ați stabilit data nunții. Acest lucru înseamnă că trebuie să aveți o viziune clară asupra ceea ce vă doriți să portretizați, pentru a găsi locația potrivită viziunii voastre.

În continuare puteți descoperi câteva locații încântătoare din România, care găzduiesc evenimente în aer liber, și care vă vor transforma nunta într-o amintire de neuitat.

wunderEvents cort
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 21

wunderEvents – O nunta in aer liber, ca de poveste, intr-un
cort Silhouette unic si elegant. Tot ce înseamnă eveniment.100% personalizat. Închiriere echipamente și accesorii. Cocktailbar. Catering. Servicii complete de organizare, amenajare și logistică. Echipă pasionată.

Recomandări zona Cluj Napoca

 Micus Barn Transilvania Cluj Napoca - nunta in aer liber
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 22

Micus Barn Transilvania

S-a născut ca un spațiu sănătos pentru evenimente pline de bucurie, amintiri plăcute și viață lungă. Multă trudă, multă dragoste și mestesug au fost necesare să transforme ceea ce natura ne-a oferit cu sacrificii : lemn, piatră, fier Dacă și tu cauți un spațiu în care pur și simplu să te simți bine, în natură, care să-ți amplifice simțurile, să te îmbie la altceva, să te bucuri că ești … “altfel”, ne-ai găsit, iar noi îți spunem neaos “BUCUROȘI DE OASPETI! “

Organizare nunta in aer liber cluj napoca - La Foret Home of Events
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 23

La Foret – Home of Events – Un loc frumos în aer liber situat la doar 20 de minute de centrul orașului Cluj Napoca.

Recomandări zona București

 narrative-habar-evenimente-bucuresti-ilfov
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 24

Narrative Events Snagov in Forest

Un hambar boem și cochet din secolul 21, aflat la doar 20 de minute de București, în mijlocul naturii din frumoasa Pădure Snagov. Hambarul poate găzdui evenimente între 40 şi 250 de persoane. Grădina de peste 2000mp este locul ideal pentru evenimente și ceremonii în aer liber, în mijlocul naturii. Meniul de catering începe de la 50 euro, iar cel de băuturi de la 28 euro. Meniurile pot fi personalizate în funcție de preferințe și buget.

Snagov Club Lake Pavilion nunta in aer liber
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 25

Snagov Club Lake Pavilion

Un ponton elegant pe lacul Snagov, înconjurat de sticla care oglindește frumusețea naturii din jur. Dacă vrei să te bucuri de toată frumusețea lacului Snagov și să admiri în același timp vegetația plină de culoare a grădinii, alege Pavilionul de pe Lac, o adevărată bijuterie modernă din sticlă ce reflectă lucirile apei și umbra fremătătoare a pinilor. Pașii se afundă în mocheta moale, iar spațiul generos adăpostește canapele confortabile și mese elegante. Este locul perfect pentru a găzdui între 100 și 250 de invitați în orice sezon, iar pe timp de vară se poate reuni cu pontonul (100-150 de locuri) sau chiar cu Grădina Versailles. Noaptea, prin pereții de sticlă, pe oglinda lacului dansează razele lunii și stelelor, ca tu să simți că toată lumea e a ta.

Palatul Stirbey Buftea – O locație care își merită titulatura de palat. Particularitățile gotice, terasele cu ieșire către natură și lacul Buftea, adaugă un plus de romantism și eleganță locului.

The Green Spot – Un hambar din secolul XIX, situat în mijlocul naturii lângă Pădurea Snagov. Un loc nou și inedit pentru petreceri.

By The Lake (Moara Vlăsiei) – La 25 km de București, o grădină generoasă înconjurată de flori și copaci, elemente de lemn și baloți de fân. Un loc, care sparge tiparele nunților clasice.

TreeHouse Lagoon ( aproape de București, în localitatea Cosoba) – Unde se termină pădurea, începe o grădină generoasă cu mult verde și o piscină de un albastru turcoaz. Un loc primitor care va da nunții o notă de unicitate.

Recomandări zona Brașov

YAZ Centrul de evenimente (Hărman) – Înconjurat de 7 lacuri, în rezervația natural Lempeș, oferă cadrul perfect pentru o nuntă nonconformistă.

Conacul Heldsdorf –  Pășiți într-o poveste cu design shabby chic, cu un foișor romantic și alei pietruite, pentru o nuntă autentică la conac.

The Barn at Hadar Chalet – În inima pădurii și înconjurat de natură și la o aruncătură de băț de lacul Siriu, veți ajunge într-un loc rustic, desprins din povești.

Recomandări zona Sighisoara

The Dallas Barn - nunta in aer liber, hambar sighisoara mures nunta
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 26

The Dallas Barn – Hambar Venchi/Sighișoara

Recomandări zona Iași

Conac Polizu, Maxut Iasi - Nunta in aer liber
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 27

Conacul Polizu

Aici veți rămâne impresionați de meniurile nobile, o curtea boemă și decoruri de lux, care vă vor oferi un vibe intim și autentic. In gradina cu trandafiri descrisa de Nicolae Iorga in vizita sa la conac, in salonul Alexandrina, la piscina – toate visele si ideile se transforma la conac in amintiri nobile

Recomandări zona Covasna

Zabola Estate, Transylvania – Un loc deosebit, unde natura abundă în peisaje, fântânile arteziene susură la tot pasul iar invitații se pot plimba în grădinile generoase sau pe malul lacului.

Tips pentru alegerea locației perfecte:

–        Asigurați-vă că localul este suficient de încăpător pentru toți invitații, astfel nu veți întâmpina probleme la dispunerea meselor și libertatea de mișcare a oaspeților.

–        Cereți feedback despre serviciile localului. Este foarte important să aveți încredere deplină în personalul care va participa la organizare, și în toți cei care vă vor servii invitații.

Decorarea si personalizarea spațiului exterior

vanilla events decor nunta aer liber cluj napoca
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 28
decoratiune nunta organizata in aer liber 1
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 29

Deja ați făcut cea mai bună alegere: o locație cu deosebită, înconjurată de natură și un spațiu generos. Natura vă pune la dispoziție tot decorul de nunta care veți avea nevoie. Lumină naturală e din belșug, un cer albastru senin și iarbă de un verde crud și proaspăt. Astfel nu va mai fi nevoie de foarte multe îmbunătățiri.

Tematica nunții în aer liber poate să fie întru totul despre natură, astfel că pe alocuri mai puteți împodobii locul cu flori, plante sau luminițe romantice.

Tips& tricks pentru decorul nunții:

  • Pentru invitați puteți amenaja o zonă de lounge, în care se pot întâlni pentru socializare.
  • Pentru a creea o atmosferă de poveste la lăsarea serii, atârnați de crengile copacilor din preajmă, beculețe cu lumina caldă. Acestea vor arăta minunat în fotografii.
  • Pentru amintiri care să dureze o viață, puteți creea un photocorner. Acesta poate fi în ton cu tematica pe care ați ales-o pentru eveniment. Drept suvenir, invitații se vor alege cu fotografii amuzante.
  • Confortul invitaților este un aspect important, astfel le puteți pune la dispoziție mici accesorii care le vor fi de folos. Având în vedere că ne îndreptăm spre toamnă, o idee bună este să le oferiți pături. Le pot folosi în cazul în care o dată cu lăsarea serii, temperaturile scad.
  • Pentru ca invitaților să le fie mai ușor să se orienteze, puteți amplasa tăblițe. Acestea îi pot îndruma către bar, lounge, ring-ul de dans sau către toalete.

Meniul pentru nuntă în aer liber – între formal și modern

casa barolo cluj napoca fotograf nunta – nunta in aer liber
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 30

Un atú al evenimentelor in aer liber, este libertatea de a fi cât de formal sau de informal vă doriți. Astfel că nu există o conduită a meniului de nunta care trebuie urmată cu strictețe. Poate vă veți dori ca invitații să nu își irosească timpul pentru distracție si socializare, servind 3 sau 4 feluri de mâncare pretențioasă .

Simțiți-vă liberi să alegeți un meniu de tip bufet așezat pe o masă mare sau o zonă de barbeque. Mai puteți opta pentru burger corner, cuptor de pizza pe lemne sau aperitive cu diferite tipuri de finger food. Aceste pot fi servite rapid si sunt și foarte apetisante.

Punctul principal de atracție și socializare poate fi un Prosecco Van – foarte la modă și pe gustul tuturor. Mai puteți opta pentru un Lemonade Bar răcoritor pentru zilele toride de vară sau un Cocktail Bar cu nenumărate combinații de băuturi, care vor întreține voia bună a oaspeților.

Pentru deliciul tuturor, puteți opta și pentru un candy bar plin de fursecuri, bezele, tarte cu fructe sau macarons. Mai mult, un fruit bar, cu fructe delicioase de sezon si sculpture, va fura privirile pofticioșilor și va impresiona toți invitații.

Fotograful, un must have al nunții tale

Veți fi surprinși să aflați că o nuntă în aer liber nu este doar visul mirilor, ci si al fotografilor. Lumina naturală, peisajele și ambianța sunt cele mai bune prietene ale obiectivului foto, oferind cele mai spectaculoase fotografii.

Mai mult decât atât, fotograful se va putea folosi de multe elemente naturale din jur. Pentru cadre cât mai unice puteți încadra un trunchi de copac înnodat, o salcie plângătoare, sau un apus fermecător.

Tips & tricks:

  • Pentru cadre cât mai unice atât cu mirii cât și cu invitații, agățați de crengile copacilor câteva rame foto.
  • Decorați spațiul cu un balansoar sau o hintă împodobită cu flori.
  • Animați mesele invitaților cu vaze cu buchete de flori de câmp, sau împrăștiați baloane pe ringul de dans

Muzica – un alt ingredient important pentru o nuntă reușită în aer liber

Ritmurile care vor răsuna în boxe la nuntă vă vor transforma evenimentul dintr-unul reușit într- unul spectaculos. Indiferent că alegeți un DJ sau o trupă care va cânta live, aceștia sunt responsabili pentru voia bună si distracția de pe ringul de dans.

Pentru a obține vibe-ul dorit, trebuie să vă hotărâți asupra pieselor și genurilor muzicale;  hit-urile internaționale, piese locale, muzică populară . Ideal ar fi să nu limitați petrecerea la un singur gen de muzică. Pentru că invitații voștri sunt diferiți, vor avea preferințe muzicale diferite.

Tips & tricks:

  • În întâmpinarea invitaților puteți opta pentru un recital de cvartet. Aceștia vor face o prezență artistică deosebită. Se poate interpreta atât muzică clasică, muzică de ambianță cât și caffe-concert. Ideal pentru a anima momentele de la începutul evenimentului.

 Recomandari prestatori :

Comunicați invitaților detalii din culise

Dress code-ul pentru nunta în aer liber

organizare nunta prestatori de servicii 10
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 33
hotel privo wedding photographer transilvania 3
Nuntă în aer liber- tot ce trebuie să știi pentru un eveniment memorabil! 34

Un eveniment în aer liber poate însemna și o tinută mai lejera pentru invitați. Dacă vă doriți ca și ținutele nu doar locația să iasă din tipare, puteți seta o culoare predominantă evenimentului. Mai puteți opta și pentru un dress code comod, în care domnii pot lăsa acasă cravatele iar doamnele pantofii cu toc.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, ideal ar fi să mentionați în invitație că nunta va avea loc sub cerul liber.

Astfel, oaspeții își vor alege ținutele în concordanță cu ocazia și mediul în care se vor afla. Va fi util să își aducă după preferințe, accesorii vestimentare care îi vor proteja de soare, vânt sau temperaturile mai scăzute care se resimt o dată cu lăsarea serii.

Transportul și cazarea invitaților

E bine să aveți în vedere că cu cât este mai sălbatică şi extravagantă locația, va trebui să le oferiți soluții de transport și de cazare invitaților.

Chiar dacă cheltuielile de cazare nu vor face parte din lista voastră, ar fi bine să vă asigurați că în apropiere există locuri de ședere. Puteți crea o listă cu unitățile de cazare din apropierea localului, și asigura un mijloc de transport către aceastea.

Toate aceste detalii le puteți include în invitațiile de nuntă. Îndeosebi pentru oaspeții care vor veni din afara orașului, pentru a nu parcurge o distanță lungă până acasă după recepție.

Țineți insectele departe

Mici sabotori ai evenimentelor in aer liber, insectele, sunt inevitabili, în special în locațiile din natură. Pentru a-i combate, umpleți câteva coșulețe ușor accesibile invitaților, cu lumânări de citronela sau spray-uri împotriva insectelor.

Un alt truc care nu este doar util dar și aspectuos, este alegerea florilor de la mesele invitaților; lavanda, gălbenelele și menta nu sunt pe placul țânțarilor.

Cu siguranță acest detaliu va face diferența și va elimina orice disconfort pe care invitații voștri l-ar putea resimți.

De la cererea în căsătorie până la un “DA” hotărât alături de toți cei dragi, există o perioadă încărcată și solicitantă, pentru voi, mirii. Găsirea locului perfect pentru desfășurarea evenimentului, invitații, meniuri, ținuta ideală, și până la cele mai mici detalii, precum florile de la mesele oaspeților, sunt nenumărate lucruri care nu pot fi trecute cu vederea. Acest articol vine în ajutorul vostru, cu sfaturi și idei culese din experiența atâtor evenimente reușite la care am participat, în speranța că vă vor inspira și vă vor ajuta să vă transformați nunta într-o zi de poveste.

“Salut! Numele meu este Majos Daniel, iar fotografia este pasiunea și job-ul care m-a adus în mijlocul celor mai importante evenimente din viața mirilor. Pentru că momentele unice sunt imortalizate prin imagini, îmi face o deosebită plăcere să iau parte la aceste evenimente, deplasându-mă atât în țară cât și în străinătate, pentru a vă fi alături. Vă aștept așadar, să împărtășim povestiri și experiențe pentru a contura împreună imaginea celei mai frumoase zi din viața voastră.”