11 pasi simpli – Cum să stabilești bugetul de nuntă, realist în 2023 ?

Planificarea unei nunți este o perioadă emoționantă și unică în viața unui cuplu, însă poate deveni și un proces stresant dacă nu îți stabilești un bugetul în care să te încadrezi. Pentru a evita suprasolicitarea financiară și stresul asociat cu planificarea nunții, este important să îți stabilești un buget realist și să-l urmezi îndeaproape.

bugetul de nunta
11 pasi simpli - Cum să stabilești bugetul de nuntă, realist în 2023 ? 3

Înainte de a începe planificarea nunții tale, asigură-te că ai o idee bună despre suma de bani pe care o ai la dispoziție și bugetul pe care ești dispus să îl aloci fiecărui serviciu. Întocmirea unui plan de cheltuieli detaliat poate fi util pentru a ține evidența cheltuielilor și pentru a ți se păstra bugetul de nuntă în limitele tale.

Care este tipul de nuntă pe care îl dorești?

Probabil că acesta este primul pas pe care l-ai făcut în planificarea nunții tale (de câțiva ani, chiar 😉). Ți-ai imaginat cum vei arăta îmbrăcată în rochia de mireasă, cum va arăta iubitul tău în smoching sau costum, ce temă va avea nunta, care vor fi culorile dominante și câți invitați vei avea. Deci, trebuie să determini care este tipul de nuntă pe care îl dorești:

O nuntă uimitoare

Dacă îți dorești să faci senzație și să rămâi în "istorie" cu o nuntă superbă, iată câteva elemente care pot face o nuntă uimitoare:

 • O locație de nuntă minunată, cum ar fi o pădure încântătoare, o grădină luxuriantă, sau un palat elegant
 • Decorațiuni nuntă elegante, cum ar fi flori și lumini ambientale
 • Mâncare și băuturi fine dining
 • Un DJ sau o trupă care să mențină atmosfera însuflețită
 • Un fotograf talentat care să captureze momentele speciale
 • O cununie civilă sau ceremonie religioasă în aer liber
 • O petrecere de dans și distracție cu prietenii și familia
 • O cină de nuntă delicioasă și o tort de nuntă spectaculos

Toate aceste elemente pot contribui la o nuntă uimitoare și memorabilă pentru cei doi îndrăgostiți și pentru invitații lor.

O petrecere în urma căreia să obții profit

În acest caz vorbim despre o nuntă cu cheltuieli mai mici - nunta în sine se va baza pe un stil mai minimalist și probabil cu mai puține servicii incluse; mirii pot opta să renunțe la diferitele baruri tematice de băuturi sau dulciuri, vor alege servicii mai accesibile. Pentru un start pe plan financiar în viața de cuplu, darul din partea invitaților va fii bine venit.

O petrecere pentru tine și soțul tău

Împreună cu cei dragi - vrei să organizezi o petrecere intimă de care să se bucure doar persoanele cele mai importante pentru tine

 • O locație întimă: O casă mare sau o vilă încântătoare poate fi o locație perfectă pentru o nuntă întimă cu familia restrânsă.
 • Mâncare și băuturi de calitate: Asigurați-vă că oferiți mâncare și băuturi de calitate pentru invitații dvs., cum ar fi o cină elegantă sau un brunch de duminică.
 • Decorațiuni încântătoare: Puteți alege să aveți decorațiuni simple, dar elegante, cum ar fi flori proaspete sau lumini strălucitoare, pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare.
 • Timp de calitate cu familia și prietenii: Asigurați-vă că aveți suficient timp pentru a vă bucura de prezența familiei și a prietenilor apropiați și pentru a vă aminti de momentele speciale împreună.

Tips and Tricks - Stabilirea unui buget realist pentru nunta voastră:

Un pas important în stabilirea unui buget realist este să stabili prioritățile. Gândește-te la aspectele care sunt cele mai importante pentru tine și pentru partenerul tău și asigură-te că acestea sunt incluse în buget. De exemplu, poate doriți să cheltuiți mai mulți bani pe mâncare și băutură, dar poate doriți să economisiți la decoruri sau muzică.

Un alt mod în care puteți face economii la bugetul de nuntă este prin alegerea unei perioade mai puțin populare. De exemplu, cheltuielile pentru o nuntă în weekend pot fi mai mari decât pentru o nuntă într-o zi din timpul săptămânii. De asemenea, alegerea unei locații care nu este atât de populară sau a unui sezon mai puțin ocupat poate ajuta la economisirea banilor.

Nu uitați să luați în considerare și cheltuielile neprevăzute. Asigurați-vă că aveți un fond de rezervă pentru orice eventualitate, cum ar fi probleme neașteptate sau schimbări de planuri.

Dacă bugetul vă permite nu ezitați să cereți ajutorul unui profesionist care va fi de mare folos în planificarea nunții - un Wedding Planner. Acesta te va scuti de toate grijile și se va ocupa până la cel mai mic detaliu de tot ce ține de organizarea nunții, bineînțeles ținând cont de toate doleanțele voastre și adaptând totul la bugetul de care dispuneți.

Recomandări Wedding Planneri din Romania

Geta Ungurean – organizare nuntă, evenimente corporate, petreceri private, cereri în căsătorie, petreceri tematice. "Sunt un planner de la A la Zen deoarece ofer servicii complete de organizare, fără stres sau haos la evenimentele tale."

Cosmo Planning - "Suntem Carina și Vesna și împreună am fondat COSMO. Am lucrat ani de zile în industria evenimentelor și acum am pornit pe drumul antreprenoriatului: ne dorim să facem lucrurile așa cum credem noi că ar trebui să se facă."

Iată 11 modalități prin care puteți face economii la bugetul de nuntă:

 1. Întocmiți un plan de cheltuieli detaliat: Întocmirea unui plan de cheltuieli detaliat vă poate ajuta să vă țineți bugetul în limitele impuse și să faceți economii prin identificarea locurilor în care puteți face reduceri sau prin negocierea prețurilor cu furnizorii.
 2. Stabiliți prioritățile: Gândiți-vă la aspectele care sunt cele mai importante pentru voi și concentrați-vă bugetul pe acestea. Acest lucru vă poate ajuta să faceți economii prin alegerea de opțiuni mai accesibile pentru aspectele mai puțin importante.
 3. Alegeți o perioadă mai puțin populară pentru nuntă: Cheltuielile pentru o nuntă în weekend pot fi mai mari decât pentru o nuntă într-o zi de săptămână. De asemenea, alegerea unei locații care nu este atât de populară sau a unui sezon mai puțin ocupat poate ajuta, de asemenea, la economisirea banilor.
 4. Reduceți numărul de invitați: Reducerea numărului de invitați poate avea un impact semnificativ asupra bugetului dvs. de nuntă, deoarece cheltuielile pentru mâncare, băuturi și alte servicii sunt, de obicei, calculate pe baza numărului de invitați.
 5. Alegeți opțiuni mai ieftine pentru anumite servicii: Există multe modalități în care puteți face economii prin alegerea de opțiuni mai ieftine pentru anumite servicii. De exemplu, puteți alege un DJ în loc de o trupă de muzică sau puteți alege un fotograf amateur în loc de un profesionist.
 6. Gândiți-vă la modalități creative pentru a face economii: Există multe modalități creative prin care puteți face economii la bugetul de nuntă. De exemplu, puteți închiria haine de mireasă în loc de a le cumpăra.
 7. Fă-ți propriile aranjamente florale: În loc să angajezi un florist pentru a face aranjamentele florale, puteți încerca să le faceți singuri. Acest lucru poate ajuta la reducerea costurilor și poate adăuga un element personal nunții.
 8. Optează pentru mâncare și băutură simplă: În loc să optați pentru mâncare și băutură sofisticată, puteți alege opțiuni mai simple, care sunt, de obicei, mai ieftine. De exemplu, puteți alege să serviți un singur fel de mâncare sau să oferiți băuturi de bază în loc de opțiuni mai scumpe.
 9. Angajează un DJ sau o trupă în loc de o orchestră: O orchestră poate fi o opțiune costisitoare pentru muzică la nunta ta. În schimb, puteți angaja un DJ sau o trupă mai mică, care poate oferi o selecție muzicală similară la un preț mai scăzut.
 10. Alegeți o locație care oferă servicii incluse: Unele locații de nunți oferă servicii incluse, cum ar fi mese, scaune, veselă și chiar muzică. Alegerea unei astfel de locații poate ajuta la economisirea banilor și poate simplifica procesul de planificare.
 11. Întrebați familia și prietenii dacă au obiecte pe care le-ar putea împrumuta: În loc să cumpărați totul, puteți întreba familia și prietenii dacă au obiecte, cum ar fi veselă, mese sau scaune, pe care le-ar putea împrumuta pentru nuntă. Acest lucru poate ajuta la economisirea banilor și poate adăuga un element personal la eveniment.

Încheiere Articol

Sper că acest articol v-a fost de folos și că v-a ajutat să vă formați o imagine mai amplă despre ceea ce înseamnă să stabiliți bugetul de nuntă dar și cum să faceți alegeri cât mai inspirate. Sfatul meu este să vă ghidați mereu după lucrurile care vă reprezintă și veți vedea că nu este atât de greu să vă încadrați într-un buget stabilit și să aveți în același timp parte de nunta mult visată.

cum să stabilești bugetul de nuntă
11 pasi simpli - Cum să stabilești bugetul de nuntă, realist în 2023 ? 4

În cazul în care vă organizați nunta și încă nu ați contractat un fotograf de nuntă, m-aș bucura să mă luați în considerare. Pentru a vă ajuta în luarea deciziei, vă invit cu drag să parcurgeți galeriile mele de nuntă; la cerere vă ofer galerii întregi de fotografii de la diferite evenimente pentru a le putea viziona. De asemenea îmi ofer disponibilitatea de a mă deplasa atât în țară cât și în străinătate, în funcție de locația aleasă pentru a contribui la nunta voastă de vis.

În stabilirea celor mai importante detalii pentru evenimentul vostru, distanța nu este o problemă; pentru a ne cunoaște mai bine și a comunica cât mai ușor indiferent unde vă aflați, ne putem auzi la telefon, printr-un videocall pe Skype sau Facetime. Cu această ocazie, îmi puteți spune ce așteptări aveți, cum vă doriți să arate fotografiile, iar eu vă voi împărtășii din experiențele mele. Împreună vom personaliza cea mai potrivită ofertă pentru voi și evenimentul vostru.

Ajută-mă cu un share !