santorini wedding photographer, fotograf nunta santorini grecia, nunta in strainatate

Nuntă tradițională vs modernă – Tendințele nunților actuale

|

Nuntă tradițională vs modernă – în acest articol puteți citi experiențele mele în calitate de fotograf de nuntă care a participat la zeci de evenimente reușite, care au arătat exact așa cum și-au dorit mirii: simple, rafinate, elegante și nonconformiste.

Când totul decurge după programul prestabilit, cu toții suntem fericiți și ne putem concentra mai mult pe creativitate, așa că, hai să începem !

O nuntă altfel – Pentru miri nonconformiști și nu numai – Ce tip de nunți aleg tinerii ?

Motto: „Poți avea o nuntă simpatică, modernă și pe sufletul tău, dar trebuie să îndeplinești o condiție: să îți pese mai mult de ceea ce te mulțumește pe tine și mai puțin de ceea ce i-ar nemulțumi pe alții.”

Dacă în viață singura certitudine pe care o avem este că lucrurile sunt într-o continuă schimbare, nunțile nu sunt excepția de la regulă. În ultimii ani am fost martor la o migrare către noncoformism și neconvențional în tot ceea ce înseamnă ceremonia și petrecerea din ziua nunții.

Astfel că evenimentele convenționale s-au transformat în timp, în după-amieze și serate unice, pline de elemente surpriză cu farmec aparte, date de fuziunea perfectă dintre miri, invitați si restul elementelor.

Cununia civilă – from Old to Gold

Multe cupluri nonconformiste au spus adio cununiei organizată în mod tradițional și s-au orientat către locații sau destinații care le reprezintă cu adevărat viziunea despre unirea destinelor. Astfel că nu de puține ori am participat la cununii organizate în spații precum grădini, pontoane pe lac sau terase amenajate cu mult bun gust în aer liber. 

Cu toate că am participat la sute de nunți și pot spune că “le-am văzut pe toate”, au fost câteva tematici care m-au inspirat și au “colaborat” perfect cu mine, ajutându-mă astfel să realizez cele mai inedite și unice fotografii:

Nunţile tematice

Din ce în ce mai populare – iată câteva idei de locații inedite

Nuntă pe plajă

Este modalitatea perfectă de a intra în atmosfera de vară și de a vă simții ca desprinși dintr-un film, având pe fundal sunetul valurilor și imaginea mării. Ce să mai, este un vis frumos care devine din ce în ce mai ușor de realizat! 

Vestea bună este că aveți la propriu o “plajă” destul de largă de opțiuni: de la litoralul românesc, Constanța, Mamaia, Saturn, Neptun sau Olimp, până la superbele plaje din Grecia, sau, dacă sunteți amatori de peisaje exotice, Bali, Bahamas și lista poate continua.

Nuntă în aer liber

Apropierea de natură este tot mai căutată atunci când vine vorba de organizarea unei nunți în aer liber și am ajuns să înțeleg și motivul; dincolo de aglomerația orașului, lângă pădure, lumina naturală este ideală pentru fotografii și o atmosferă perfectă.

Imaginați-vă cum ar fi să vă puteți unii destinele într-un loc plin de romantism, situat lângă o pădure sau într-o poieniță, unde să aveți la dispoziție toate facilitățile necesare organizării unei petreceri de neuitat. 

Cu atât mai mult cu cât în general locațiile situate în locuri de acest gen oferă pachete care acoperă tot ce aveți nevoie pentru evenimentul vostru, de la catering, decor și ceremonii în aer liber până la divertisment și bartending, tot ce vă rămâne de făcut este să puneți relaxarea și distracția pe primul loc. 

Nuntă pe ponton

Ce v-ați putea dori mai mult decat o nuntă pe ponton, unde să vă bucurati de toata frumusețea lacului iar seara să vă bucurați din plin răcoarea care se lasă peste lac după o zi toridă de vară?

Nu pot decât să vă provoc imaginația să își creioneze cum arată o petrecere de nuntă noaptea, oglindită în apele unui lac…spoiler alert: DE VIS!

Având priveliștea lacului, deasupra voastră un cort elegant special amenajat cu luminițe, vă va face să vă simțiți ca într-un basm. Locația în sine va aduce un plus de farmec nunții voastre.

Dacă am stabilit ca locațiile care sparg tiparul tradițional sunt the new deal, în continuare vă invit să descoperim împreună spre obiceiuri mai puțin întâlnite la nunțile românești…

Nuntă tradițională vs modernă

Elementele care fac diferența

“Getting ready” sau pregătirea mirilor

Aici este momentul în care eu, în calitate de fotograf devin indispensabil, pentru că pregătirile din dimineața nunții sunt cele în care voi surprinde cele mai reale emoții. Nu există reguli bine trasate care să impună o anumită conduită pentru pregătirea mirilor; cel mai important este să vă creați un ambient cât mai relaxant, cu oameni dragi vouă, care să vă ajute să scăpați de emoții. 

Totuși aș avea câteva mici sugestii care vor face diferența (ele se aplică atât în cazul mireselor cât și în cazul mirilor)

  • Alegeți să vă treziți într-o cameră frumoasă de hotel cu o vedere fermecătoare; aceasta va fi o locație perfectă pentru sesiunea foto de pregătire a miresei/mirelui. 
  • Cheamă persoane dragi sufletului tău pentru a-ți fi alături; această dimineață va fi probabil singurul moment mai liniștit și intim în care ai timp să te reculegi și să te pregătești pentru o zi lungă plină de emoții astfel ca  susținerea unei persoane apropiate va fi foarte binevenită
  • Ideal este că până la sosirea fotografului să vă așezați la loc de cinste rochia de mireasă și costumul de mire, să vă pregătiți pantofii, să vă aranjați accesoriile și toate detaliile pe care vreti să le surprindem în sesiunea foto

Pe ritmurile pieselor voastre preferate, vom fotografia cadre care vă vor rămâne amintire o viață întreagă, așa că zâmbetul și șarmul vă vor fii prieteniii voștri cei mai buni.

“First Look” 

Ajungem la unul dintre punctele culminante, care poate deveni unul dintre cele mai importante momente din ziua nunții și anume ideea de “first look”. Vă invit la un exercițiu de imaginație: în ziua nunții voastre, mireasa ta a fost la make-up, are coafura pe care și-a dorit-o, rochia la care a visat și totul este așa cum și-a imaginat. Tu, în calitate de mire, nu ai văzut-o până în acest moment în rochia de mireasă și pentru a vă bucura împreună de moment, vă întâlniți privirile și vă vedeți mai frumoși decât niciodată, plini de emoție. 

Așadar, acest moment nu este regizat pentru că nimeni nu vă poate smulge o lacrimă sau un zâmbet, totul se întâmplă natural și spontan; din experiență pot spune că acestea sunt cadrele cu cea mai mare încărcătură emoțională care trece dincolo de obiectivul camerei foto.

Scrisoare către jumătatea voastră mai bună

Scopul scrisorii pe care alegem să o citim partenerului/partenerei de nuntă este acela de a ne exprima dragostea, într-o zi cu o semnificație atât de importantă. Știu că este ușor să vă emotionați și să umpleți pagini cu cele mai puternice și frumoase sentimente, însă s-ar putea să nu aveti timp suficient să citiți o scrisoare lungă. Cel mai bine este să o păstrați scurtă și concisă, menționând doar acele puncte care vor face ziua nunții voastre mai specială. 

Tips? Fiți sinceri și scrieți trăirile pe care le simțiți în acel moment și dacă simțiți nevoia, puteți chiar să improvizați pe loc în completare a ce ați așternut pe hârtie.

Vă las aici câteva idei pe care puteți să le menționați: scurtă rememorare a începutului relației voastre, motivul pentru care vei spune un DA hotărât, ce îți place la el/ea, visele voastre pentru viitor și în final, fă o promisiune de care să vă amintiți peste ani.

Discursul din ziua nunții

De ce să aveți un moment de discurs? Pentru că poate fi unul dintre cele mai bune momente ale zilei în care să vă exprimați sentimentele și să le împărtășiți celorlalți fericirea din interiorul vostru. 

Poate fi și momentul potrivit pentru a spune tare si răspicat cât de recunoscător/recunoscaoare ești pentru persoana iubită din viața ta, așa că dacă îți dorești să-i surprinzi pe toți printr-un discurs inedit, ai nevoie de un pix, de puțină inspirație și de puțin timp pentru a-ți așterne pe o hârtie gândurile. Rezultatul final va fi cu adevărat fabulos!

Ce vă sugerez este să faceți loc discursurilor în debutul petrecerii, când toată lumea se află la mese și este încă o relativă liniște. 

Bufetul suedez sau meniul clasic?

Cum puteți să înlocuiți meniul clasic care se servește la nunți și cu care invitatii sunt obișnuiți să fie serviți la masă? 

Ei bine, renunțăm la clasica înșiruire de feluri de mâncare și optăm pentru un meniu de nuntă de tip bufet suedez. Veți putea să le oferiți invitaților o gamă foarte largă de preparate, din care își vor alege ceea ce le place mai mult, în funcție de propriile gusturi.

Personalizați-vă spațiul după bunul plac

Detaliile vă vor transforma nunta dintr-una obișnuită, într-una memorabilă! 

Spre exemplu, în locul clasicelor mese rotunde de restaurant împodibite cu decoruri din plastic sau flori artificiale, puteți alege mese lungi și dreptunghiulare din lemn, lăsate neacoperite și împodobite cu lumânări și flori, ca piese de rezistență. 

Toate aceste detalii vor face ca atmosfera de la nuntă să deveniă mult mai puțin formală și va încuraja invitații să socializeze nu doar în pauzele pentru dans ci și in jurul platourilor cu mâncare. 

Reminder: Decorul este foarte important pentru că va da un cadru intim, perfect pentru o nuntă restrânsă.

În definitiv, fie ca preferați o petrecere mai tradițională sau una relaxată și intimă, nunțile vor rămâne evenimentele care păstrează cu succes esența iubirii și a legăturii dintre două suflete. 

Păstrați-vă inima și mintea deschisă către noi provocări, si de ce nu, chiar să îmbrățișați și abordați noile trenduri.

Sper că v-am fost de folos cu aceste informații și aveți acum o imagine mai amplă a ceea ce înseamnă să organizați o nuntă tradițională vs modernă. Sfatul meu este să organizați evenimente care chiar vă reprezintă din toate punctele de vedere.

În cazul în care vă organizați nunta voastră și nu ați contractat un fotograf de nuntă, puteți să ma luați în considerare. Vă invit cu drag să parcurgeți galeriile mele de nuntă; la cerere vă ofer galerii întregi de nuntă ca decizia să fie și mai simplu de luat pentru voi. Îmi ofer disponibilitatea de a mă deplasa atât în țară cât și în străinătate, în funcție de locația aleasă pentru a vă organiza nunta voastă de vis.

În stabilirea celor mai importante detalii pentru evenimentul tău, distanța nu este o problemă; pentru a ne cunoaște mai bine și a comunica cât mai ușor indiferent unde vă aflați, ne putem auzi la telefon, printr-un videocall pe Skype sau Facetime. Cu această ocazie, îmi puteți spune ce așteptări aveți, cum vă doriți să arate fotografiile, iar eu vă voi împărtășii din experiențele mele. Împreună vom personaliza cea mai potrivită ofertă pentru voi și evenimentul vostru.